Over Ons

Door middel van wandelroutes willen wij het mooie Salland ontsluiten. De wandelingen gaan over gebaande paden, maar wijken er ook met liefde vanaf. Want er zijn zo veel plekken die je heel mooi aan elkaar kunt knopen op manieren waarvan je dat nog niet wist.

DwarsdoorSalland is een site waaraan iedereen zijn bijdrage kan leveren met zelfgemaakte routes, foto’s, historische verhalen, wat je maar wil toevoegen.

Wil jij jouw steentje bijdragen? Graag! Je kunt ons bereiken via info@dwarsdoorsalland.nl

Laat ook gerust weten als een route niet (meer) klopt. Dan passen we dat snel aan.

Lisa Ruiter

Lisa Ruiter

Als mede- oprichter van Dorpswandeling0572 vind ik het prachtig om mee te werken aan DwarsdoorSalland. Wij gaan uit van jou als wandelaar en proberen te bedenken wat jíj nodig hebt voor een goede wandeling ergens in het mooie Salland. Eigenlijk een heel eenvoudig concept, maar nog niet eerder zo gedaan. Zulke nieuwe concepten bedenken en uitwerken, daar word ik blij van.

Vanwege Corona ging ook Salland in een lockdown. Om het gebrek aan bewegen te compenseren, gingen we massaal aan de wandel. Vanuit daar is toen het initiatief van  Dorpswandeling0572 opgezet, waarbij we korte en wat langere wandelingen in en om Raalte uitstippelden, die meteen ook langs horecagelegenheden gingen. De Raalter horeca deed enthousiast mee, en we waren bijzonder verrast over de grote hoeveelheid wandelaars die er op af kwam. Het bleek een perfecte combinatie van sportiviteit en het ondersteunen van de horeca. Zulke koppelingen willen we met DwarsdoorSalland ook bedenken.

Ben je als bedrijf geïnteresseerd?
Lijkt het je als bedrijf interessant om samen met ons te werken aan dit initiatief? Wil je een tussenstop zijn of een exclusieve, gepersonaliseerde route hebben die je vervolgens kunt delen met je gasten?

Neem gerust contact met mij op. Samen bedenken we een passend concept.

lisa@dwarsdoorsalland.nl

Harrie Kiekebosch

Harrie Kiekebosch

Sinds eind jaren 80 maak ik al zelf wandelroutes. Daarnaast wandel ik al zo ongeveer mijn hele leven dwars door Salland. Die zelfgemaakte routes stonden toen in de rubriek 'Over Wandelpaden' in het Overijssels Dagblad en deze kon je kopen bij de VVV te Raalte. Die wandelingen maakte ik zelf met topografische kaarten omdat er veel meer wandelpaden waren dan je via uitgezette routes kon wandelen. Intussen staat er op zo ongeveer iedere hoek een wandelpadpaaltje, maar ik vind het nog steeds mooi om zelf uit te zoeken waar je het mooist kunt wandelen. Dat brengt me op de mooiste plekken in Salland en op paden die zelfs ik niet eens kende.

Heb jij zelf een mooie route?
Dan daag ik je hierbij uit om jouw mooiste paden ook met ons te delen. Wie weet maken we samen een nieuwe route!

harrie@dwarsdoorsalland.nl

Sander Booijink

Sander Booijink

Als geboren en getogen Sallander denk ik wel eens dat ik alles hier in de omgeving wel een keer gezien heb. Nou, mooi niet dus... Via de beschikbare routes kom je wel op de mooie plekken, maar er zijn nog veel meer onbekende paadjes en kruip-en-sluip-door weggetjes waar ik in ieder geval nog nooit geweest ben. Met DwarsdoorSalland willen we veel van deze 'verborgen' plekken voor het grote publiek gaan ontsluiten. Niet alleen als wandelpad, maar ook door extra informatie toe te voegen zoals mooie foto's of historische verhalen. Gewoon, om ook aan jou te laten zien hoe mooi onze eigen regio is!

Voor mij persoonlijk ligt de uitdaging in het vinden van routes waarbij de verschillende 'Points of Interest' aan elkaar geknoopt worden. Dus van horecagelegenheid naar monument, en van historische laan naar winkel met lokale producten. De verschillende elementen gaan elkaar hierin versterken.

Wil jij ook jouw steentje bijdragen?
Wij willen heel graag van gebruikers van de site horen welke bijzondere plekken we vergeten zijn. Laat het ons weten!

sander@dwarsdoorsalland.nl