Door Lierderholthuis en het Lierderbroek

Tussen Lierderholthuis en de IJssel ligt het natuurgebied Liederbroek. Deze wandeling gaat er dwars door. Je ziet direct dat het grasland er minder gladjes bijligt en als je deze wandeling in het bloeiseizoen loopt zal het je verbazen hoeveel kruiden er eigenlijk in het gras groeien.

Er is veel meer te zien op deze wandeling. Kijk eens omhoog, je ziet altijd wel ergens een hoogspanningsmast, de kabels brengen vanuit de IJsselcentrale stroom Salland in. Hoe nu aan stroom komen, sinds de centrale ontmanteld heeft, wie het weet moet ons maar even mailen. Je ziet voor Sallandse begrippen soms ineens ook een heel atypische boerderij, aardappelboeren hebben namelijk opslag nodig. Koeien hebben in de IJsseldelta plaats gemaakt voor schapen. Let ook eens op de hoeveelheid watergangen: met de IJssel dichtbij lijkt dit gebied het sluitstuk van een afwateringsnetwerk om het boerenland snel droog te krijgen. Maar daar willen we vanwege natuurbehoud nu juist weer vanaf, kijk maar naar de plassen in het Lierderbroek. De kerktoren van Lierderholthuis kijkt de hele wandeling mee, benieuwd waar dat gebouw in de toekomst voor gebruikt gaat worden. De kerk is wel wat groot voor het handvol kerkgangers.
In dit verkavelde stuk Salland zijn veel verbindingswegen verhard, maar naar onze mening hindert dat deze wandeling geenszins.

Categorie:Rondwandeling
Afstand:11,8 km
Moeilijkheid:normaal
Route is WEL toegankelijk voor honden Route is NIET geschikt voor rolstoelen en kinderwagens
Downloads
GPX PDF
Kaart
429 x gelezen
Er zijn geen reacties op dit bericht.
Array

Laat een reactie achter

Alle velden zijn verplicht; het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.