Elshof – Hagenvoorde

Voor een mooi rondje Elshof kun je het beste parkeren bij het buurthuis van de buurtschap Elshof, Elshof 19a, 8131 RR Wijhe.

  1. Met het buurthuis in je rug, loop je naar rechts richting de molen. Bij de molen steek je de brug over waar de weg nog steeds Elshof heet en later de Engeweg wordt. Deze weg volg je een paar kilometer (je slingert door actief agrarisch landschap) tot aan een T-splitsing met de Hogeweg.
  2. Hier sla je links af en al vrij snel weer naar rechts, de zandweg op. Volg deze zandweg alsmaar rechtdoor (een keer een heel klein knikje 'rechts-links' waar de route ook even iets verhard is). De naam de Hogeweg verandert onderweg in de Stoombootweg en de Velner, maar je blijft gewoon rechtdoor lopen.
  3. Je neemt de vijfde afslag links en daar waar je aan je rechterhand huize Velner (feitelijk een statige boerderij) ziet, sla je links af, de Velderallee op. Deze allee volg je tot je aan een wetering staat.
  4. Aan de overzijde daarvan moet je weer een bospad op, maar daar kun je alleen maar komen door even naar rechts te gaan, met een brug over de wetering te gaan en dan weer terug naar links naar dat bospad waar je naar rechts moet. Volg dat pad twee keer naar links en een keer naar rechts, dan kom je op uit op de Hagenvoorde, misschien wel de mooiste klinkerweg van Salland.
  5. Huize Hagenvoorde bestaat niet meer, maar dit weggetje is intact gebleven. Op de Hagenvoorde ga je naar rechts, en je loopt helemaal door tot aan de Liederholtweg. Dit is een drukke weg, maar je kunt onderlangs de wetering lopen.
  6. Een kilometer verderop ga je naar links de Langeveldsloo op. Na een kilometer ga je naar links een bospad op. Deze volg je en even verderop steek je dwars over in een weiland. De boer helpt je een handje met rubbers over het prikkeldraad.
  7. Aan de overzijde van het weiland rechts langs de wetering ga je verder, richting het eindpunt. Je loopt via een vlindertuin de Elshof weer in.
Categorie:Rondwandeling
Afstand:12,3 km
Moeilijkheid:licht
Route is WEL toegankelijk voor honden Route is NIET geschikt voor rolstoelen en kinderwagens
Downloads
GPX PDF
Kaart
1046 x gelezen
1 reacties
Array
Petra schreef:

Mooie route!
Opm: kaartje is andersom bepijld dan de beschrijving

Laat een reactie achter

Alle velden zijn verplicht; het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.