Herxen – Windesheim

Wanneer je de route met GPX wandelt, kun je de route overal beginnen maar voor deze beschrijving beginnen we vanaf de parkeerplaats aan de Windesheimerweg, die je direct over het spoor aan je linkerhand vindt als je via de Dorpsstraat Windesheim uitrijdt.

Diny's reisverslag

 1. Loop vanaf de parkeerplaats van het klooster de Bulderingsweg op. Deze weg alsmaar volgen, ook als de naam verandert in Herxen. Links en rechts passeer je tichelgaten, deze zijn ontstaan omdat ze van de klei in de grond bakstenen maakten (een tichel is een baksteen). Op deze tichelgaten kun je altijd als een van de eerste plekken schaatsen. Je vindt hier ook vogelhutten zodat je ongezien vogels kunt spotten.
 2. Na een aantal kilometer kom je voorbij huisnummer 40 op een driesprong. Ga daar naar rechts, weer alsmaar rechtdoor, ook als de harde weg een zandweg wordt en de zandweg weer een wandelpad wordt. Ga door de hekken, over of onder het draad door of loop hoog over de dijk. Je slaat niet af naar de boerderijen.
 3. Een paar kilometer verder kom je weer op een verharde weg, de Fabrieksweg. Daar ga je heel even naar rechts en gelijk weer naar links. De verharding brengt je naar een parkeerplaats en loopt daarna als een wandelpad verder. Houd voortdurend de IJssel aan je linkerhand, weer net zo lang tot je op een verharde weg komt, dat is wederom de Fabrieksweg. Dit keer ga je op die verharding scherp (bijna terug) rechts, om even verder weer rechts aan te houden.
 4. Tussen nr 22 en 24 ga je links een wandelpad op. Volg dat pad, bij nr 23 even rechts-links zodat je aan de wandelkant van de sloot loopt. Als je daarna twee keer een bruggetje over bent gelopen wordt het wat ingewikkeld. Je komt namelijk in een wandelpad-netwerk van het klooster van Windesheim terecht.
  1. Kijk even op het kaartje hoe je daar uiteindelijk weer uit kunt komen.
  2. Of volg steeds het meest linkse pad. Dan kom je heel dicht uit bij waar je begon.
  3. Of we gaan toch een poging doen je onze route te laten volgen: Je hebt de twee bruggetjes gehad en slaat linksaf op de T-splitsing. Direct daarna op de driesprong ga je naar links. Vervolg het pad, ga weer twee keer een bruggetje over. Op de driesprong links aanhouden. Een paar honderd meter verder op de driespong links, weer een bruggetje over, op de driesprong weer links (rechtdoor de bult op mag ook, komt even verderop weer bij elkaar) en vervolg het pad. Als het wandelpad even het bos uitgaat en in de wei terecht komt, pak je de afslag links. Even verderop houd je rechts aan. Nu neem je het tweede pad rechts (dat is een paar honderd meter verderop). Dit pad gaat achterlangs het klooster en passeert een halve brug, wat een mooi uitkijkpunt is om de kloostertuin te bekijken.
 5. Vervolg het wandelpad tot de T-splitsing met een breder gravelpad. Hier sla je linksaf en even verderop met een boog naar rechts, de kloostertuin uit.
 6. Buiten het klooster ga je direct naar links. Je vervolgt de Windesheimerweg naar het beginpunt.
Categorie:Rondwandeling / Routepakket
Afstand:7,2 km, 6,8 km
Moeilijkheid:licht
Route is WEL toegankelijk voor honden Route is NIET geschikt voor rolstoelen en kinderwagens
Kaart
768 x gelezen
Er zijn geen reacties op dit bericht.

Laat een reactie achter

Alle velden zijn verplicht; het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.