Tussen Luttenberg en Mariënheem

Oudejaarswandeling tussen Luttenberg en Mariënheem vol met Carbid Kaboem!

DwarsdoorSalland presenteert een oudejaarswandeling dwars door Sallands meest intensieve carbidgebied. Door de huidige lockdown zou dat carbidschieten wel eens tegen kunnen vallen. Daarom wordt het ‘kaboem’ bijgeleverd door de Sallandse dialectband de DeesieDjoeks.

De oudejaarswandeling is uitgezet tussen Mariënheem en Luttenberg en is 11 kilometer lang. Indien je wilt 13,5 kilometer, dan maak je een extra rondje over de Luttenberg. Met het verwachte zachte en zonnige weer op oudejaarsdag kun je tijdens de wandeling genieten van vergezichten over kale akkers, uitgestrekte weteringen, maar ook van zandwegen, smalle bospaden en achterafpaadjes waar vast her en der nog wel wat carbid geschoten zal worden. Maar mocht dat nou zo tegenvallen, dan verwijzen wij naar de clip van de DeesieDjoeks. Die gaat over de laatste dag van het jaar met een biertje erbij, maar vooral ook over donderslagen in de lucht vanwege die knallende carbidbussen. Vandaar de titel Kaboem ?

Op sommige stukken van de wandeling zijn honden verboden, maar die wordt op zo’n oudejaarsdag ook niet echt vrolijk van een wandeling op het lawaaiige platteland.

Categorie:Rondwandeling
Afstand:11,0 km
Moeilijkheid:licht
Route is NIET toegankelijk voor honden Route is NIET geschikt voor rolstoelen en kinderwagens
Downloads
GPX PDF
Kaart
652 x gelezen
Er zijn geen reacties op dit bericht.

Laat een reactie achter

Alle velden zijn verplicht; het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.