Tussen Diepenveen en Nieuw Sion

Gôh, tussen klooster Nieuw Sion en Diepenveen kun je eindeloos wandelen. Veel lanen, paden en kruip door sluip door weggetjes. Iedere keer als we er rond struinen vinden we een andere route, met iedere keer ook een ander karakter. Dat heeft er ook mee te maken dat de grond hier grotendeels van IJssellandschap is. Van vroeger uit werd de natuur hier ingezet om gezond te worden van geestesziektes, door er te wandelen of er te werken. De meeste boerenbedrijven zijn extensief. Daar waar de kruiden wel uit het gras gespoten zijn en de koeien hun hoorns afgezaagd voelden worden heeft de boer vaak een overerfbaar pachtcontract waar ‘m dat niet verboden is. Maar ook voor hen veranderen de tijden, ten goede van de natuur én van de boer want als die betere marges krijgt tussen en bord kan hij met minder bokkensprongen toe.

Dat de route dwars over een golfbaan gaat en langs een groot kerkhof, helpt ook wel bij het intact houden van de natuur.

Je kunt deze route beginnen waar je maar zin in hebt. Nieuw Sion en Nu Nu zijn horecapunten onderweg, maar je komt ook best dicht langs het centrum van Diepenveen.

Categorie:Rondwandeling
Afstand:11,8 km
Moeilijkheid:licht
Route is WEL toegankelijk voor honden Route is NIET geschikt voor rolstoelen en kinderwagens
Downloads
GPX PDF
Kaart
211 x gelezen
Er zijn geen reacties op dit bericht.
Array

Laat een reactie achter

Alle velden zijn verplicht; het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.