Tussen Eikelhof en Wesepe

Je mag deze wandeling geen schop meenemen, zodat je niet in de verleiding kunt komen het kruis van de Eikelhof uit te graven. Dat hebben ze vroeger ooit geprobeerd en dat heeft de boer op wiens erf het kruis staat geen goed gedaan. Het is er gaan spoken, de boerderij is afgebrand. Sindsdien durft niemand meer aan het kruis te komen.

De route gaat voor een (flink) deel langs weteringen. Soms is het wandelpad wat moeilijk te vinden omdat de landbouwgrond tot het randje gebruikt wordt en afgravingen de wetering meer ruimte moeten geven. Maar je kunt er wandelen!
De weteringen zijn bedoeld water zo snel mogelijk af te voeren. Maar die behoefte van eind vorige eeuw is omgeslagen in het water zo lang mogelijk vasthouden. Vandaar die retentiegebieden langs de wetering, met hier en daar zelfs een vistrap.

Onderweg kom je geregeld paaltjes van de Sallandse Zandloper tegen. Dat is een wandelpad van de Sallandse Heuvelrug naar de IJssel. Het is best leuk die twee natuurlijke elementen eens op de kaart te bekijken. Aan de ene kant de heuvelrug, aan de andere kant de rivier, met daar tussen Salland.

Je kunt zo goed als overal aan de route parkeren. Tip: Hiethaarshoek bij Wesepe en dan eerst naar de weteringen lopen. Dat bouwt de route heel mooi op.

Categorie:Rondwandeling
Afstand:12,2 km
Moeilijkheid:normaal
Route is WEL toegankelijk voor honden Route is NIET geschikt voor rolstoelen en kinderwagens
Downloads
GPX PDF
Kaart
734 x gelezen
Er zijn geen reacties op dit bericht.
Array

Laat een reactie achter

Alle velden zijn verplicht; het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.