Vier windstreken op de Lemelerberg

Wandelen op de Lemelerberg is altijd mooi. Maar het wordt nog mooier als je berg integreert in zijn omgeving. Daarom heeft Dwars Door Salland vier routes gemaakt die elkaar allemaal op de Lemelerberg raken, maar die allemaal via een andere windstreek de berg op en af gaan.

Aan de noordkant slingert de route vanaf Nieuwebrug langs de Benedenregge en loopt door agrarisch natuurbeheer zoals de biodiversiteit het graag ziet.

De route aan oostkant van de Lemelerberg voert door het dal van de Regge, de rivier die als Beneden Regge een heel eind met je mee meandert.

De zuidkant van de berg wordt waarschijnlijk het minst bewandeld en is alleen daarom al de moeite waard!

En ten slotte de westzijde. Toen Nederland honderd jaar zelfstandig was, heeft de Oranjebond van Orde ter herdenking daarvan een park aangelegd op de Lemelerberg. Gek genoeg hebben ze dat gedaan op een deel van de berg waar later het gros van de wandelpaden helemaal niet overheen loopt. Deze route maakt dat goed.

Otto's reisverslag

Categorie:Heidewandeling / Routepakket
Afstand:11,9 km, 11,9 km, 12,0 km, 12,8 km
Moeilijkheid:normaal
Route is WEL toegankelijk voor honden Route is NIET geschikt voor rolstoelen en kinderwagens
Kaart
636 x gelezen
1 reactie
Gerard van Weerd schreef:

De wandelroute Lemelerberg Oost is momenteel niet te wandelen. Het deel langs de Regge is afgesloten in verband met de werkzaamheden bij de stuw Archem.

Laat een reactie achter

Alle velden zijn verplicht; het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.